Veelgestelde vragen

De tuin is elke dag geopend, van zonsopkomst tot zonsondergang. Een groot deel van de tijd zijn wij op de tuin, maar ook als we er niet zijn, ben je welkom om rond te kijken en te oogsten!

Je kan op de website lezen wat er op dit moment te oogsten is, op de pagina ‘Oogsten’. Of kom langs om te kijken wat er op dat moment is. Tussen eind mei en eind oktober hebben we het meeste aanbod. Uiteraard hangt de hoeveelheid en beschikbaarheid af van het weer en hoeveel mensen er zijn komen oogsten.

Op de tuin staat een bord waarop staat wat er te oogsten is. Bij de gewassen die je zelf mag oogsten, staat een blauw vlaggetje. Je mag oogsten aan de zuidzijde (de wadkant) van het vlaggetje. Schaartjes, mesjes en elastiekjes (voor je boeket) staan bij/in de schuur. Eventueel kun je daar ook een bakje pakken voor je geoogste spullen. Ben je klaar, schrijf dan op het schrijfblok in de schuur wat je hebt geoogst/geplukt. Je bepaalt zelf wat je betaalt voor wat je oogst. Als je dit prettig vindt, staan er richtprijzen vermeld. Het geld mag je in het bakje stoppen. Als we er zijn, kan je ook met pin betalen. Heb je een vraag of is er iets niet duidelijk? Vraag het ons gerust! 

Het is fijn als je zelf zakjes/bakjes mee wilt nemen. Bij de schuur zijn ook bakjes te vinden, die je mag gebruiken om je geoogste spullen mee naar huis te nemen. Schaartjes en mesjes om te oogsten zijn op de tuin aanwezig. 

Bij nat weer kan het handig zijn om laarzen mee te nemen. Er is ook een aantal paar laarzen (ook voor kinderen) te leen op de tuin. 

We vragen je om je hond niet mee de tuin op te nemen. Bij de ingang naast de schuur is een paal waar je de hondenriem aan vast kan maken. Hier staat ook water voor als je hond dorstig is. 

Zeker! Ook voor kinderen is er genoeg te beleven op de tuin. Hoe leuk is het om zelf aardbeien te oogsten of mooie bloemen te plukken? Er zijn kinderkruiwagens en kindergereedschap, dus ook kinderen kunnen helpen op de tuin. Daarnaast is er een groot buitenschaakspel, voor wie het aandurft om een potje te schaken. 

Ja, dat kan! De tuin is open van zonsopgang tot zonsondergang. Als we er niet zijn, kan je het geld in het bakje achterlaten. Wil je opschrijven wat je hebt geoogst? 

Zeker! Er is altijd genoeg te doen op de tuin. Of je nou eenmalig een uurtje wilt komen helpen of vaker iets wilt doen, je bent welkom. Wil je overleggen over wanneer je kan komen helpen, kom dan langs of stuur een berichtje via het contactformulier. 

We vinden het leuk en belangrijk om met elkaar te praten over wat een ‘eerlijke’ prijs is voor voedsel in het algemeen en onze producten in het bijzonder. Dit past bij ons en bij het feit dat Schiermonnikoog een ‘fairtrade’ eiland is. 

Een deel van de tuin is toegankelijk voor mindervaliden. Kom je met een rolstoel of scootmobiel? Dan kun je het beste de ingang van de camping gebruiken. Heb je ergens hulp bij nodig? Vraag ons gerust!

Ja, zeker! We worden erg blij van (blauwe) champignonbakjes en emmertjes (van Griekse yoghurt). Ook andere schone bakjes zijn welkom.