Water en wind

26 september 2017

Zoals je merkt, is er weinig nieuws gemeld tijdens de zomer. Niet dat er niets gebeurd is, in tegendeel, maar het was gewoon een mooi druk eerste seizoen op de tuin. Dat veranderde het laatste weekend van augustus. Er viel 70 mm regen in 24 uur. Er stond veel water op de tuin. Rabarber, zonnebloemen, pompoenen, bietjes en sla stonden onder water. We hebben geultjes gegraven en gecontroleerd of de buizen naar de sloot open waren. Dat was zo, maar zolang het water daar net zo hoog stond, kon het water van de tuin nergens heen. Op het eiland wateren de duinen af op de polder, die al dat water moest verwerken. Het duurde dan ook echt een aantal dagen voor het water zakte.

Daarna kwam de er storm. Windkracht 10 over het eiland. Het doek van de kas kwam een paar centimeter omhoog. Reden genoeg om hem uit te graven en opnieuw strak vast te zetten.

En ja hoor, daarna kwam er nog een keer 50 mm regen. De Tuin leek een waar outdoorparadijs, wat zonder hoge laarzen niet te betreden was. We hadden al leenlaarsjes voor kinderen en weten nu dat ook leenlaarzen voor volwassenen zinnig zijn.

Gelukkig is het ergste water inmiddels weer weggezakt en genieten we van mooi stil septemberweer.